Politica de retur

Produsele achizitionate de pe https://www.peaktoys.ro se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea unui motiv anume.

In conformitate cu dispozitiile din OG 34/2014, consumatorii au dreptul de a returna produsele in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii. In cazul returnarii, produsul trebuie sa fie insotit de toate accesoriile, manualele de utilizare, precum si de factura primita in momentul livrarii, iar cutia acestuia sa nu fie deteriorata. Cheltuielile de restituire se suporta conform legii de catre Consumator.

In conformitate cu prevederile art. 13 din aceeasi ordonanta, rambursarea sumelor achitate pe produs se va face in cel mult 14 de zile de la data primirii in depozit a produsului.

Returnarea banilor fara penalitati si fara invocarea unui motiv se poate efectua daca starea produselor achizitionate este la fel ca la achizitionarea / primirea lor, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris, prin email la adresa info@peaktoys.ro ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. De asemenea, returul se poate solicita telefonic printr-un apel la numarul +40 364 730 566.

Returnarea efectiva a produsului se poate face prin curierat rapid, cu conditia ca produsul sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). De asemenea, puteti sa expediati returul in regim gratuit, doar prin firma de curierat DPD, cu specificatia pe colet: “Plata la destinatar”.

Compania ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11 (OUG34/2014 care reglementeaza drepturile consumatorilor in cazul achizitiilor online). 

Comerciantul ramburseaza sumele folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

Fara a aduce atingere alin. (1), compania nu este obligata sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de aceasta. 

Pentru orice caz de returnare a produselor ce fac obiectul contractului, Consumatorul se obliga sa asigure returnarea si impachetarea corespunzatoare a fiecarui produs, astfel incat produsul sa nu suporte nicio deteriorare in timpul transportului pana la primirea de catre Comerciant.

In cazul in care la returnarea produselor se constata deteriorarea, utilizarea, desigilarea produselor sau lipsa vreunei componente ori lipsa ambalajul original Peak Toys Distribution SRL este indreptatita sa refuze preluarea acestora, Consumatorul fiind obligat la achitarea contravalorii acestora. Consumatorul este responsabil in privinta diminuarii valorii produsului, rezultata din manipularea acestuia, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarea produselor.

Produse care au fost livrate gresit

Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat.

In cazul in care se doreste reexpedierea produsului, aceasta se va face in cel mai scurt timp (daca produsul mai este disponibil in stoc), cheltuielile de transport fiind suportate de catre Peak Toys Distribution SRL, daca vina livrarii gresite este a firmei si de catre consumator daca livrarea gresita s-a facut din culpa acestuia.

Daca plata a fost facuta anticipat si nu se doreste reexpedierea produsului, consumatorul va beneficia de rambursarea integrala a sumei (valoarea produsului + taxa de transport) daca vina livrarii gresite este a noastra si de rambursarea contravalorii produsului, daca culpa livrarii gresite apartine consumatorului.

Returnarea produselor defecte in garantie

In cazul defectiunilor ce impun inlocuirea produsului, consumatorul poate solicita inlocuirea produsului sau rambursarea valorii acestuia. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, consumatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, consumatorul va primi o rambursare partiala pana la diferenta dintre valoarea produsului inlocuit si valoarea produsului inlocuitor.

Costurile de returnare/inlocuire vor fi suportate de catre Peak Toys Distribution SRL. Produsul returnat in aceasta situatie trebuie sa fie ambalat corespunzator si trebuie insotit de fisa de inlocuire produs, certificatul de garantie si copie dupa factura. Trebuie de asemenea sa contina toate accesoriile cu care a fost dotat la primire. Daca se agreeaza rambursarea, aceasta se va face in maxim 14 de zile de la receptionarea conforma a produsului.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou, Peak Toys Distribution SRL are dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse de pe acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

In cazul in care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.

NOTA: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit. In orice situatie de returnare, solicitarea se face in scris pe adresa de mail: info@peaktoys.ro.

Expediati produsele sau inmanati-le direct reprezentantilor Peak Toys Distribution SRL la adresa Calea Baciului, Nr 47, 400230, Cluj-Napoca, Romania, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea prin apel telefonic sau prin email. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.